Image
Porilaisten lempipaikat alueittain

Pori yllättää monipuolisuudellaan – miksei siis tutustuttaisi toisiimme paremmin!

Kyselimme asukkailta lempipaikkoja ympäri kaupunkia ja kokosimme ne kartaksi.

Pohjois-Pori

Pohjois-Pori alkaa heti keskustan pohjoispuolelta, Kokemäenjoen rannalta, yltäen Puuvillan alueen sykkeestä täydelliseen luonnonrauhaan asti. Maisemat vaihtelevat joelta merelle sekä tasaisesta peltonäkymästä metsiin ja jylhiin kallioihin, joiden lomassa pääsee pulahtamaan suosittuun Ankkalampeen. Asukkaat pitävät monipuolisista ulkoilumahdollisuuksista, leikkipuistoista, yhteisöllisyydestä ja viihtyisyydestä – asumalla muutaman kilometrin päässä keskustasta voi saada silti maaseudunkin parhaat puolet.

Noormarkku

Aktiiviseen elämään kannustava, vehreä Noormarkku sijaitsee Porin pohjoisosassa tarjoten asukkailleen liikuntaa, kulttuuria, luonnonkauneutta ja maaseudun rauhaa. Ahlströmin ruukkialue houkuttelee ainutlaatuisuudellaan vierailijoita pitkin maailmaa. Peruspalvelut ovat lähellä, ja laajemmat palvelut odottavat vain vartin auto- tai bussimatkan päässä kaupungin keskustassa, johon kulkee myös hyvä pyöräilyväylä.

Meri-Pori

Kakkostien päässä odottaa monipuolinen, hurmaava, merellinen ja raikas Meri-Pori. Alue on tunnettu Yyterin sannoista, mutta luonnon ja meren voi kokea Meri-Porissa monella muullakin tapaa: lietteillä ja jokisuistossa lintubongareiden paratiisissa, Reposaaren idyllissä, kangasmetsissä, viljavilla pelloilla, autioilla rannoilla tai kymmenillä metsäpoluilla.

Länsi-Pori

Asukkaat kuvailevat aivan keskustan tuntumasta merelle asti ulottuvaa Länsi-Poria rauhalliseksi alueeksi, jossa on hyvä asua vauvasta vaariin. Päiväkodit, koulut ja leikkipuistot ovat lähellä, ja opiskelemaan tai töihin pääsee helposti, sillä Länsi-Pori sijaitsee suurien valtateiden kainalossa. Porin Metsän ulkoilumaastot ja urheilukeskus maauimaloineen sijaitsevat alueella. Penkkiurheilijakaan ei tylsisty, kun kesäisin voi kannustaa Pesäkarhut ja talvisin Ässät voittoon.

Lavia

Järvi-Poriksikin luonnehdittu, luonnonläheinen Lavia sijaitsee järvien keskellä, maaseudun rauhassa. Lavijärven ja Velhonnokan rannat sekä Huuhkajavuori ovat esimerkkejä upeista maalaismaisemista, peltoja ja metsiä unohtamatta. Aktiivisesta kylätoiminnasta tunnetusta Laviasta löytyy kaikki, mitä perusarjessa tarvitsee, ja Porin keskusta sekä naapurikaupungit sijaitsevat sopivan automatkan päässä.

Keskusta

Vehreää ja väljää, kuten asukkaat sen tiivistävät. Porin keskusta on kompaktin kokoinen ja sen puolelta toiselle hurauttaa fillarilla tai kävellen tuossa tuokiossa. Monipuoliset palvelut ovat lähellä toisiaan, ja liikkuminen on helppoa ja nopeaa myös autolla tai joukkoliikenteellä.

Itä-Pori

Kaikkea löytyy omakotitaloista, kerrostaloista ja rivitaloista siirtolapuutarhaan. Vaikka alue sijaitsee lähellä keskustaa, Itä-Porissa saa asua silti luonnon lähellä. Metsät, polut, joki, lukuisat puistot ja leikkipuistot, lenkkimaisemat Varvourinjuovan varrella sekä vanhat rautatiesillat ja kauniit rakennukset tekevät alueesta rauhallisen ja viihtyisän asua. Kuulemma myös lintubongareille riittää nähtävää näin lähellä kaupungin keskustaa.

Ahlainen

Porin pohjoisin alue, johon kuuluvat myös Lamppi ja Kellahti. Näissä vireissä kylissä yhdistyvät kulttuuri ja luonto. Ahlainen on luonnonrauhaa kaupungin kainalossa ja nykyaikaista asumista historiallisessa miljöössä. Kulttuurimaisema laajoine peltoaukeineen, meri, upeat retkeilymaastot ja aktiviinen kylätoiminta ovat Ahlaisten alueen sydän.

Image
Porisuhdetesti

Testaa Porisuhteesi ja voita unelmatreffit Porissa!

Onko porisuhteesi raumaattinen vai kestävällä pohjalla? 
Onko ilmassa edelleen rakkautta, janottaako vanha Yyterin suola vai kaipaako nykyinen suhteesi uutta kipinää? Tai jos olet kokonaan ilman porisuhdetta, et ehkä ole säästellyt itseäsi turhaan.