Image

Porilaiset rakastavat Poria ja Pori rakastaa porilaisia. Alla muutamia juttuja mitä ollaan vuosien varrella yhdessä tehty.

1. Nuorisopassi
1. Nuorisopassi

Ilmaisia palveluja nuorille

Nuorisopassilla yläasteikäiset pääsevät maksutta erilaisiin vapaa-ajan harrastuksiin. 5–6-luokkalaiset pääsevät maksutta uimaan.

Lue lisää
2. Chromebookit
2. Chromebookit

Kaupunki tarjoaa tietokoneet 4.–9.-luokkalaisille

Porissa kaikilla 4.–9.-luokkalaisilla on käytössä henkilökohtaiset Chromebook-tietokoneet, joiden ansiosta kaikilla oppilailla on yhtälaiset mahdollisuudet osallistua opiskeluun myös etänä.

Lue lisää
3. Pori sans -fontti
3. Pori sans -fontti

Porin kaupungin ikioma kirjasintyyppi

Porin oma kirjasintyyppi. Kaikille porilaisille suunniteltu, täysin oma, käsityönä muotoiltu kirjasintyyppi. Kruunupäällysteisten kirjainten avulla voidaan ”porilaistaa” nimiä ja sanoja.

Lue lisää
4. Rakkaudella Porista -kumppanuusohjelma
4. Rakkaudella Porista -kumppanuusohjelma

Kumppanuusohjelma yrityksille

Yritykset tunnustuvat porilaisuutta! Yritykset voivat hakea käyttöönsä Rakkaudella Porista -leimaa, jolla tunnustetaan tuotteen tai koko yrityksen paikallisuutta!

Lue lisää
5. Porin kaupungin lähettämä rakkauskirje
5. Porin kaupungin lähettämä rakkauskirje

Rakkauskirje

Porin kaupunki lähetti ex-porilaisille rakkauskirjeen. Tunteisiin vetoavassa kirjeessä kaupunki kertoi yhä kaipaavansa entistä rakastaan, myönsi entiset erheensä ja kainosti vinkkasi tutustumaan itseensä uudelleen.

Lue lisää
6. Rakkaudella porilaisille -hyvinvointiraha
6. Rakkaudella porilaisille -hyvinvointiraha

Rahaa kaupunkilaisten omille ideoille

Hyvinvointiraha on osallistavaa budjetointia, jota tehdään Porissa pikemminkin osallistuvana budjetointina. Muissa kaupungeissa kysytään asukkailta, mihin kaupungin rahoja pitäisi käyttää, mutta Porissa rahaa hakevat itse myös toteuttavat hankkeet.

Lue lisää
7. Eau de Pori - Aidon kaupungin tuoksu
7. Eau de Pori – Aidon kaupungin tuoksu

Eau de Pori – Aidon kaupungin tuoksu

Pori ei halunnut olla hajuton ja mauton, joten Suomen tunnetuin parfyrmööri Max Perttula hälytettiin paikalle haistelemaan kaupungin uusia tuulia. Porin ikonisten lokaatioiden pohjalta Perttulan laboratoriossa syntyi Eau de Pori – aidon kaupungin tuoksu.

Lue lisää
8. Muuttovoitto
8. Muuttovoitto

Sovellus täynnä etuja Poriin muuttaville

Pori tarjoaa kaikille uusille porilaisille Muuttovoitto-sovelluksen, jossa on kaupungin omien etujen lisäksi paikallisten yritysten etuja.

Lue lisää
9. Maksa mitä haluat -päivät
9. Maksa mitä haluat -päivät

Saat itse päättää paljonko maksat kulttuurista ja liikunnasta

4–5 kertaa vuodessa järjestettävillä Maksa mitä haluat -päivillä asiakas maksaa sisäänpääsystä kulttuuri- ja liikuntalaitoksiin haluamansa summan.

Lue lisää
10. Spotify-lista
10. Spotify-lista

Listan täydeltä porilaista musiikkia

Kaupunki keräsi keväällä 2019 porilaisilta ehdotuksia porilaisista kappaleista Spotify-listaan. Listalle päätyneitä bändejä pyydettiin soittamaan Korttelifestareihin.

Lue lisää
11. Kausikortit
11. Kausikortit

Urheilua ja kulttuuria kirjastokortilla

Porissa kirjastokortilla voi lainata kausikortteja. Kausikorteilla pääsee katsomaan mm. jalkapalloa, raveja, käymään museoissa, teatterissa ja muissa kulttuuririennoissa.

Lue lisää
12. Liikuttamo
12. Liikuttamo

Liikunta- ja retkeilyvälineitä kirjastokortilla

Liikuttamosta voi lainata kirjastokortilla liikunta- ja retkeilyvälineitä.

Lue lisää
13. Pori liikkuu
13. Pori liikkuu

Sovellus kaikille liikuntaa harrastaville

Miten ja missä Porissa voi liikkua? Lataa maksuton sovellus sovelluskaupasta ja saat tietää! Mukana liikkumisvinkkejä ja muuta hyödyllistä tietoa.

Lue lisää
14. Rakkaudesta lajiin
14. Rakkaudesta lajiin

Kumppanuusohjelma seuroille ja yhdistyksille

Yhdessä ylpeitä porilaisia. Yhdistysten ja seurojen on mahdollista tunnustaa porilaisuutta ja rakkautta edustamaansa lajia kohtaan karhullisen leiman avulla. Leiman voi hakea omaan käyttöönsä!

Lue lisää
15. Yyteri
15. Yyteri

Löydä luontosi

Aikuisille elämys ja lapsille seikkailu – rantaa riittää eikä luovuudella ole rajoja. Maanpäällinen paratiisi löytyy Yyteristä – ympäri vuoden.

Lue lisää
16. Poris
16. Poris

Osallistaminen nextille levelille

Mitäpä Pori olisi ilman asukkaiden ja eri kohderyhmien mielipidettä? Ei mitään. Poris on osallistava pop-up-tila tai -tapahtuma, joka voi ilmestyä minnepäin tahansa Porissa ja siellä voidaan käsitellä erilaisia ajankohtaisia aiheita.

Lue lisää
17. Sytyttämö
17. Sytyttämö

Ideoita yrityksen kehittämiseen

Rakkaustekona yrityksille on luotu uusi palvelu: Sytyttämö. Sytyttämö auttaa porilaisia yrittäjiä ja yrityksiä ideoimaan uusia ratkaisuja ja kehittämään yrityksen toimintaa yhdessä luovan toimiston kanssa.

Lue lisää
18. Kaupunkipyörät
18. Kaupunkipyörät

Kaupungin halki 10 minuutissa

Täällä on missä polkea! Yli 300 kilometriä pyörätietä luulisi piisaavan. Mikä sen helpompaa kuin napata kaupunkipyörä lainaan ja hurauttaa kaupungin halki muutamassa minuutissa. Se, jos joku, on rakkautta.

Lue lisää
19. FATBIKET
19. FATBIKET

Lainaa pyörä kirjastokortilla

Jos Porissa piisaa pyöräteitä, on täällä luontoakin. Metsäpolut suorastaan huutavat ulkoilemaan. Vauhdin huumaa pääsee kokemaan, kun käy lainaamassa kirjastokortilla läskipyörän ja lähtee päästelemään höyryjä tai voihan sillä mennä rauhallisestikin nauttien luonnon kauneudesta.

Lue lisää
20. PUSSAUSKOPPI
20. PUSSAUSKOPPI

Vaihdetaan pusuja

Kukapa ei haluaisi omaa pussauskoppia? Porissapa on sellainen ja sinne voi mennä vaihtamaan pusut rakkaansa kanssa tai ikuistamaan rakkauden täyteisiä kuvia. Pussauskoppi ilmestyy mitä oudoimpiin paikkoihin ja tapahtumiin.

Lue lisää
21. KARHU-GIFFIT
21. KARHU-GIFFIT

Karhut ovat heränneet henkiin

Porin ikiomat nallekarhut ovat heränneet henkiin ja liikkuvat karhut on jaettu ilahduttamaan kaikkia sosiaalisen median kanaviin. Giffeiksi luotu karhuperhe koostuu yhdestätoista erilaista tunnetta ja tekemistä kuvaavasta suloisesta karhusta.

Lue lisää
22. #PORINEULOO
22. #PORINEULOO

Karhu taipuu myös neulottavaksi

Mihin karhu ei sopisi? Sehän taipuu ihan kaikkeen, jopa neulekuviksi! Aiemmin Porissa on neulottu kruunullisia kirjaimia, mutta nyt karhumallit ilahduttavat käsityön ystäviä.

Lue lisää
23. Porilainen runokirja
23. Porilainen runokirja

Olet kuin ohdake

Porilainen rakkaus on suoraviivaista, joskus harmaansävyistä ja tylyäkin. Se on rakkautta, jota ei voi selittää. Olet kuin ohdake on yhdessä porilaisten kanssa tehty runokirja. Ennen kuin olet lukenut porilaisia rakkausrunoja, et tiedä rakkaudesta mitään.

Lue lisää
24. Rakkauspuisto
24. Rakkauspuisto

Ikuista rakkaus

Porissa on oma rakkauspuisto. Tässä Porin Instagrammattavimmassa paikassa voi istahtaa piknikille, ottaa rakkauden täyteisiä valokuvia keinussa, ikuistaa rakkauden lukoin tai vain nauttia kauniista maisemista. Rakkauspuisto sijaitsee Kirjurinluodon niemen kärjessä, Taavin kupeessa.

Lue lisää
25. Porisuhdeneuvoja Luukkone
25. Porisuhdeneuvoja Luukkone

Porisuhteet kuntoon

Ehkäpä rakkauden täyteisin teko, mitä voi tehdä. Olit sitten kokematon, kimppaa harkitseva, kipinää etsivä, vaihtelua kaipaava tai tykkäät salasuhteista, Porisuhdeneuvoja Luukkone hoitaa. Ensimmäisellä kaudella nähtiin Porisuhteen eri muodot ja toisella kaudella The Porisuhdeneuvoja Show esitteli Porisuhteen tukipilarit; välittäminen, kommunikaatio, ainutlaatuisuus, koti ja onnellisuus. Voi namskis.

Lue lisää
Image
Porisuhdetesti

Testaa Porisuhteesi ja voita unelmatreffit Porissa!

Onko porisuhteesi raumaattinen vai kestävällä pohjalla? 
Onko ilmassa edelleen rakkautta, janottaako vanha Yyterin suola vai kaipaako nykyinen suhteesi uutta kipinää? Tai jos olet kokonaan ilman porisuhdetta, et ehkä ole säästellyt itseäsi turhaan.