PORIN RAKKAUSLÄHETTILÄÄT

Porissa on tänä vuonna viisi rakkauslähettilästä, jotka kertovat omissa sosiaalisen median kanavissaan Porin parhaita puolia. Rakkauslähettiläät valittiin 87 mahtavan hakemuksen joukosta ja valinta oli erittäin vaikea. Rakkauslähettiläät ovat erilaisista taustoista ja heillä on erilaisia kiinnostuksen kohteita.

Tässä he ovat:

Outi Vehmaskangas, 37

Hoitovapaalla oleva kotiäiti, jonka kanssa temmeltää kaksi pientä lasta ja mies. Kiinnostunut liikunnasta, hyvinvoinnista, kirjoista, ulkoilusta, ruoasta, kahvista ja kulttuurista. Ominaista asioiden fiilistely ja aktiivinen elämä.

Outi tarjoaa meille näkemystä, millainen paikka Pori on viettää lapsiperheen arkea.

Outia pääsee seuraamaan Instagramissa: @outikarita

Näin Outi kertoo Porista, miksi hän haki rakkauslähettilääksi ja miltä valinta tuntuu:

Heti kun bongasin ilmoituksen, että tällaisia haetaan niin ajattelin, että tuopa voisi olla mun juttuni! 
Mä olen syntyjään Porilainen ja aina tässä kaupungissa asunut. Pori on mulle tarjonnut paljon kokemuksia ja mahdollisuuksia lapsesta asti. 

Nyt kasvatan mieheni kanssa yhdessä uusia pieniä Porilaisia. Meillä on siis kaksi lasta, 3,5v poika sekä 1v tyttö. 
Olen ollut jo monta vuotta aktiivinen sosiaalisessa mediassa oman blogini ja Instagramini puolella. Jaan siellä myös paljon Poria. Olen tituleerannut itseäni Positiiviseksi porilaiseksikin ja nyt onkin aivan mahtava päästä tuomaan omia ja perheemme kokemuksiani positiivisella otteella ja lasten sekä perhe-elämän vinkkelistä esiin Porin rakkauslähettilään
ä.

Jukka Palenius, 31

Suomea ja paljon muuta maailmaa nähnyt Jukka on asunut Lahdessa, opiskellut Jyväskylässä ja vieraillut paljon muissa kaupungeissa. Kiinnostunut liikunnasta, urheilusta, ruoasta ja juomasta, muodista ja kulttuurista, kuten musiikista.

Jukka tarjoaa meille urheilusta tykkäävän, parisuhteessa elävän miehen näkökulmaa!

Jukkaa pääsee seuraamaan Instagramissa: @ppalei

Näin Jukka kertoo Porista, miksi hän haki rakkauslähettilääksi ja miltä valinta tuntuu:

Pori on maailman paras kaupunki. Se on sopivan kokoinen niin väkimäärältään kuin etäisyyksiltäänkin. Kaupungista löytyy hyviä ruokapaikkoja, liikuntamahdollisuuksia ja kaunista luontoa.

Olen sangen ylpeä porilaisuudestani! Haluan päästä jakamaan kokemuksia ja fiiliksiä, joita tällä kaupungilla on tarjota.

Valinta rakkauslähettilääksi tuntuu varsin hyvältä, tämä on kunnia! Lähden perusporilaisen positiivisuudella mukaan.

Matthew Bowen, 36

Ulkomailta, tarkemmin USAsta, Poriin neljä vuotta sitten muuttanut Matthew rakastaa Poria ja haluaa kuuluttaa sen parhaat puolet koko maailmalle. Matthewn perheseen kuuluu vaimo, vauva ja koira. Hän on kiinnostunut matkailusta, musiikista, valokuvauksesta, historiasta ja kirjoittamisesta.

Matthew tarjoaa meille ulkomailta Poriin muuttaneen näkökulmaa, painottuen historiaan ja erilaisiin ulkoilumahdollisuuksiin.

Matthewtä pääsee seuraamaan Instagramissa: @knightoftheoldcode

Näin Matthew kertoo Porista, miksi hän haki rakkauslähettilääksi ja miltä valinta tuntuu:

Pori is not a very big city, but it’s full of great people, places, and things to do. It’s excellent for nature, recreation, and city life. And anything else one could want is close by too (i.e. Yyteri, kesämökki, Reposaari). It’s a wonder to me that Pori isn’t a destination for more people. 

I wanted to have the opportunity to learn more about Pori and share this information with my followers. I wanted to reach people living inside and outside of Finland to help bring more attention to Pori. And for people living in Pori who may not yet understand much Finnish, I wanted to be a resource for them by sharing important and interesting information in English. 

I feel very honored and excited to be chosen as a Porin rakkauslähettiläs. I hope I can make the residents of Pori proud.

Noora Pietilä, 23

Paljasjalkainen porilainen, opiskelija ja nuori äiti, jota kiinnostaa ulkoilu, seikkailut, kauniit asiat, kirjat ja käsityöt. Noora pitää kauniista kuvista.

Noora tarjoaa meille palasia opiskelijaelämästä ja perheen yhdistämisestä siihen.

Nooraa pääsee seuraamaan Instagramissa: @nooraemiliah

Näin Noora kertoo Porista, miksi hän haki rakkauslähettilääksi ja miltä valinta tuntuu:

Mun mielestä Pori on ihan paras. Tarpeeks iso, niin että löytyy kaikki tarvittavat palvelut, mut samalla just sopivan pieni, niin että tuntee paikat ja ihmiset.

Mun kaveri vinkkas tästä mulle, ois kuulemma ihan mun juttu. Ajattelin sit heti, et no niinpä kyl hei ois!

Hauskalta ja jännältä, kivaa päästä kokee ja näkee Porii vähän niinku uudesta näkökulmasta!

Anna-Mari Vuollet, 43

Poriin ilman aiempaa sidettä muuttanut Anna-Mari omaa omien sanojensa mukaan häiriintyneen huumorintajun ja missiona on löytää sisäänpäin kääntynyt porilainen, josta häntä on varoitettu tänne muuttaessa. Kiinnostunut pyöräilystä, hiihdosta, kävelystä, marjastuksesta, sienestyksestä, syömisestä ja liikkumisesta.

Anna-Mari tarjoaa meille ulkoilevan ja liikkumisesta pitävän aikuisen naisen näkökulman.

Anna-Maria pääsee seuraamaan Instagramissa: @avuollet

Näin Anna-Mari kertoo Porista, miksi hän haki rakkauslähettilääksi ja miltä valinta tuntuu:

Omalaatuisen hullu kaupunki, jossa asuu ihanan itseironinen ja puhelias kansa. Mua varoitettiin ennen muuttoa ja vieläkin – kymmenen vuotta täällä asumisen jälkeen – sisäänpäinkääntyneistä satakuntalaisista. En vain vielä ole sellaista kohdannut. Täysin tuntemattomat ihmiset ovat saattaneet kaupungilla positiiviseen sävyyn kommentoida korkokenkiäni tai muutama viikko sitten iltalenkillä minulle ennalta tuntematon nainen juoksi minut kiinni, jutteli kanssani niitä näitä korona-ajasta kunnes käännyimme eri suuntiin ja toivotimme hyvät jatkot. Laviassa sienestäessä tai lenkkeillessä täysin vieraat ihmiset ovat pysäyttäneet auton ja käyneet jutulle. Minulla onkin henkilökohtainen missio löytää se mykkä ja umpimielinen porilainen, josta kaikki minua varoittivat.

Täällä on aivan fantastiset liikunta- ja ulkoilumahdollisuudet, mitään muuta vaaraseudun kasvatti ei kaipaa kuin kunnon rinteitä Poriin. Toki Järvi-Porissa, Laviassa saa kirkolta Suodenniemen suuntaan polkiessa sellaiset mäet vastaansa, että ei laiskan parane mäkien kovuutta vähätellä.

Kai se on synnynnäinen hulluus. Olen opintojen, töiden tai puolison töiden kanssa asunut aikuisiällä useissa eri kaupungeissa opintoja, mutta Pori tuntui heti jotenkin omalta. Ihmisten kyky itseironiaan ja pieni piruilu tuntuu luontevalta. Kaveriporukassa meillä on ollut sanonta, ”ettei mitättömyyksille vittuilla”, joten porilainen ”et säkää iha paskalt näytä” ja ”meeny vittuu siit” tuntuu luontevilta huomionosoituksilta. Mun mielestä porilaisten kyky itseironiaan on ihastuttavaa ja täällä kyllä pärjää, kun ei ota itseään turhan vakavasti ja uskaltaa nauraa omalle hölmöydelleen.

Muita muuttoja en ole ikinä joutunut perustelemaan. Poriin muuttoa jatkuvasti. Minua hämmentää se, ettei kukaan kyseenalaista sitä, että porukka pakkautuu pääkaupunkiseudulle nihkeisiin, ylihintaisiin asuntoihin ja käyttämään joka viikko työmatkoihinsa 7-10 tuntia, ja maksavat kaikista palveluista kalleimman mukaan. Täällä pyörällä paikasta toiseen liikkuminen on oikeasti mahdollista. Pk-seudulla, mulla oli lyhyt työmatka, kun siihen meni 36-45 minuuttia suuntaansa. Käyn Ulvilassa töissä, joten työmatka pyörällä on reilu puoli tuntia ja autolla vartin. Käytännössä joka paikkaan pääsee pyörällä. Täällä on kaikki tarvittavat ison kaupungin palvelut, mutta pikkukaupungin etäisyyksillä.

Kivaltahan se tuntuu, ettei rakkaus jää yksipuoliseksi. Vaikka on minulla vähän aaninkia ollut, että porilaisetkin tykkää minusta. Yhden työhaastattelun jälkeen sain yhteydenoton, jossa sanottiin, että en tullut valituksi kyseiseen tehtävään, mutta mielellään esittelisi mulle kaupunkia ja voitais käydä parilla viinilasillisella – kyseessä vieläpä samaa sukupuolta oleva ihminen, joten mistään iskuyrityksestä ei ollut kysymys. Toivottavasti pystyn osaltani vaikuttamaan siihen, että Porista välittyy positiivinen kuva muillekin. Sen verran kovaa olen tähän kaupunkiin rakastunut, että mökkikin on hankittu, joten aivan helposti täältä ei muualle muuteta.

Image
Porinder

Jos et vielä löytänyt rakkautta, kokeile Porinderia ja selvitetään yhdessä onko välillämme jotain enemmän

Oletko jo pidemmän aikaa katsellut minua sillä silmällä? Ihaillut piirteitäni, asennettani ja aitouttani? Miettinyt, voisinko minä olla sinulle juuri se oikea. Älä enää pelkää – heittäydy, rakastu ja mietitään sitten myöhemmin, mitä tuli tehtyä.