Etätyöskentely mahdollisti muuton pääkaupunkiseudulta Poriin

Kun perheenlisäystä tulee, alkaa sitä miettimään, missä lapsia haluaa kasvattaa. Näin kävi myös Annika ja Mikko Ala-Fossille, kun tieto perheeseen saapuvasta pienokaisesta tuli. Muutto Poriin oli paras mahdollinen ratkaisu heidän perheelleen. Pori tuntuu kodilta.

Annika on kotoisin Luvialta, Porin vieressä sijaitsevasta kunnasta. Mikko puolestaan on Ilmajoelta. Nuori pariskunta on tavannut toisensa opiskeluiden aikana ja Espoo valikoitui asuinpaikaksi Helsingissä sijaitsevien töiden takia.

– Olemme aina miettineet, että emme jää pääkaupunkiseudulle pysyvästi ja Aarnin synnyttyä ajatus vahvistui siitä, että haluamme lähemmäs tukiverkkoa. Etätyö kuitenkin sujui hyvin kotoa, niin ei ollut merkitystä, onko toimisto 23 kilometrin vai 230 kilometrin päässä. Saimme myös etätyöskentelyyn ihan oman huoneen, eikä tarvitse enää tehdä töitä portaiden alla, pariskunta naurahtaa.

Pori valikoitui paikaksi asuntotarjonnan vuoksi. Iso kriteeri oli myös, että kohteeseen pääsee suoraan muuttamaan.

– Halusimme uuden asunnon ja täältä saa enemmän tonttia ja neliöitä kuin pääkaupunkiseudulta. Katselimme vaihtoehtoja myös muualta, mutta Pori on kaupunki ja täällä on kaupungin palvelut tarjolla, isommat kauppakeskukset, marketit ja kaikki muu lähellä.

Oliko Pori ennestään tuttu?

Pääkaupunkiseudulta on tullut käytyä usein Luvialla ja samalla reissulla on joskus myös Poriin poikettu. Annika on käynyt lukion Porissa, joten hän tiesi ennestään jo paikkoja täältä.

– Olemme käyneet Yyterissä ja ostoksilla. Porissa on itseasiassa aika kivojakin liikkeitä, kuten Ratsula ja Katoko.

Kun Annika ja Mikko tutustuivat toisiinsa, vietiin ilmajokelainen Mikko tietysti myös ensimmäisenä katsomaan Ässät–JYP -jääkiekko-ottelua.

– Kyllä siinä heti syvään päätyyn mentiin, seisomakatsomoon katsomaan peliä.

Pori on sopivan kokoinen kaupunki, josta löytyy paikkoja, mitä tutkia ja aina löytyy jotain uutta. Ei kuitenkaan liian iso.

– Täällä on kaikki, mitä tarvitaan.

Miten työt saa hoitumaan?

Kummankin työpaikka on edelleen Helsingissä. Annika on vielä kotona Aarnin kanssa ja kun töihin paluu koittaa, hän käy paikan päällä säännöllisesti.

– Työnantaja oli kannustava ja oli helppo sopia asioista.

Mikolla arki rullaa töiden osalta ja hänen koko tiiminsä on ympäri Suomea. Vaikka toimisto on Helsingissä, siellä käyvä porukka ei välttämättä ole edes hänen lähimpiä työkavereita.

– Joskus tietysti on jotain yhteisiä tapahtumia tai päiviä, joihin osallistun paikan päällä. Yleensä läsnäoloa vaativia asioita ketjuttaa sitten putkeen.

Mikä Porisuhteen tila nyt sitten on?

Vaikka Espoossa oli omistusasuntoa ja kiva koti, niin Pori tuntuu enemmän kodilta. Porisuhdeneuvojan videot tulivat hyvään vaiheeseen ja niitä on katsottu ahkerasti. Lähipiirissä on vitsailtu, että sekö oli muuttoon syynä.

– Olemme naureskelleet, että nyt Porisuhde kukoistaa. Porisuhdeneuvojan jutut ovat olleet myös hauska tapa bondata uusien työkavereiden kanssa, jotka ovat tältä suunnalta. Löytynyt uudenlainen yhteys heihin.

Aiemmin pariskunnan Porisuhde oli vierailutilassa. Nyt se on vakinaistettu ja kukoistaa.

Annika on myös kova Ässät-fani ja kausikortti peleihin on hankittu. Myös Aarnista on tullut fani ja hän heiluttelee Ässien lippua aina pelipäivänä.

– Kun Aarni pääsi syntymän jälkeen sairaalasta kotiin, ensimmäisenä yönä oli aika itkuinen. Ainoa laulu, joka tuli mieleen oli Patasydän sykkii ja sitä sitten yhdessä laulettiin Aarnille. Kuuntelemme myös otteluiden ennakkoselostuksen ja Isomäen legendan aina ennen peliä.

– Oli oikea päätös tulla tänne eikä olla mietitty muuta.

TOP 3 asiat Porissa?

  • Ässät.
  • Yyteri ja Kirjurinluoto.
  • Harrastusmahdollisuudet pienillekin lapsille (mm. muskari, vauvauinti, liikuntakerhot, värikylpy)