Opiskelemaan uuteen kaupunkiin

Kesällä Maria Pilpola sai innostavia uutisia – hän oli päässyt opiskelemaan haluamaansa alaa Poriin. Opiskelemaan pääsy tarkoitti salolaiselle Marialle myös muuttoa uuteen kaupunkiin. Maria oli asiasta innoissaan ja kävi kesällä katsomassa asuntoja Porissa.

Maria oli käynyt lapsena vierailulla Porissa, joten jotain tuttuakin tulevasta kotikaupungista löytyi. Näitä paikkoja olivat Kirjurinluoto ja Yyteri.

-Olen kyllä tykännyt asua täällä! Tykkään keskustan viheralueista ja puistoista. Voisin hyvin nähdä itseni porilaistuvan, jos tulevaisuudessa löydän töitä täältä.

Nyt Poriin muuttamisen jälkeen varsinkin Puuvillan alue on tullut tutuksi. Marian haaveet täyttyivät, kun hän pääsi opiskelemaan digitaalisen kulttuurin, maiseman ja kulttuuriperinnön tutkinto-ohjelmaan. Alaa opiskellaan Puuvillan yliopistokeskuksessa, Turun yliopiston Porin yksikössä.

-Ja koska opiskelen kulttuuria, Puuvillan kampus sopii opiskelemaani alaan hyvin sen historian takia. Puuvillaa – tai oikeastaan koko Kokemäenjoen reuna-alueita – käytetään tosi usein esimerkkeinä meidän luennoillamme. Se on ihan hauskaa.

Yllätyksiä porisuhteessa?

Maria ei ole vielä törmännyt mihinkään, minkä laskisi ikäväksi yllätykseksi Porissa. Puheeksi nousee esimerkiksi Suomen pienin liikenneympyrä. (Tämän nähtävyyden voi löytää Sampolasta.)

-Porin murre on kyllä vähän sellainen mihin pitää tottua. Ihan hauskan kuuloista. Ainakaan vielä murre ei ole tarttunut minuun, mutta minulla onkin Turun murre pohjalla.

Hämmennystä herättää myös porilaiset liikennejärjestelyt.

-Välillä tuntuu, etteivät porilaisetkaan tiedä kuinka missäkin pitäisi ajaa. Täällä on niin paljon yksisuuntaisia ja liikenneympyröitä.

Marian TOP 3 asiat Porissa

  • Koulupaikka: Ala on mieleinen ja kaunis Puuvillan kampus herättää ihastusta.
  • Yyteri kesällä: En ole auringonottaja, mutta uimiseen Yyteri on ihana.
  • Kesän tapahtumat: Pori jazzeilla on käynyt, Porispere oli samaan aikaan muuton kanssa, jonka takia olisi päässyt sunnuntaina myöhään vasta festareille. Festarit jäävät siis ensi kesään, toiveissa tutustua lisää festareihin ja ainakin Pori Jazzin Sam Smith olisi kiva nähdä.