Opiskelupaikan perässä noppatuurilla Poriin

Opiskelemaan Poriin muuttanut Milla Hyyrysen mielestä Pori on nätimpi, mitä oli ajatellut. Sopivan kokoisesta Porista löytyy menoja ja kiinnostavia paikkoja, välimatkat on sopivan pituisia ja bussit toimivat yllättävän hyvin.

– Pori on nätti kaupunki. Ajattelin, että on vähän kuin Kouvola, mutta ei ole! Muutin elokuussa ja silloin oli kaunista ja lämmintä.

Pori on yllättänyt positiivisesti myös muuten. Milla muutti lempeällä asenteella, että aina pääsee pois, jos niin haluaa. Lähtemiseen ei kuitenkaan ole halua eikä tarvetta, vaan täältä on löytynyt oma porukka ja verkosto ympärille.

– Helsingissä kaikki on niin kaukana ja matkustamiseen menee paljon aikaa. Porissa on lyhyet välimatkat sekä paljon näkemistä ja kokemista. Porin metsä ja Yyteri ovat tosi kivoja ja ihmisetkin ihan ookoo, kun vähän lämmittelee.

Milla on ehtinyt käydä jo museoissa sekä kuluttamassa muita Muuttovoitto-sovelluksen etuja.

Mikä toi Millan Poriin?

Lyhyesti vastattuna opiskelut ja tarkemmin vielä mahdollisuudet lähteä vaihtoon.

– Tulin opiskelemaan kauppatieteitä Turun yliopistoon. Olen aiemmin opiskellut Vaasassa ja muutin koronan aikaan Helsinkiin tekemään töitä. Jatkoin alkuun kokoaikaisesti töitä, mutta nyt vaihdoin osa-aikaisuuteen ja keskityn opintoihin.

Milla ei tiennyt Porista entuudestaan mitään. Joskus ehkä Pori Jazzeilla käynyt ja yhden raumalaisen tuntenut.

– Hain useampaan opiskelupaikkaan ja lopulta päädyin Poriin. Mietin, että otanko kakkosasunnon Porista ja jään asumaan Helsinkiin. Heitin noppaa netin nopanheittokoneella ja arpaonni näytti, että Poriin muutetaan, joten tänne tulin. Ensimmäinen kuukausi näytti jo, että tämä oli hyvä valinta.

Kun kerran sitä Poriin muuttaa, pitää totta kai muuttaa torille.

– Vuokrat ovat edullisia ja kyllä täällä viihtyy, kun on kiva kämppä. Ensimmäisessä asunnossani oli saunassa ikkuna, josta näki torin. Se oli hyvä kyttäyspaikka. Nyt asun kämppiksen kanssa yhdessä, toki edelleen torin lähellä.

Millainen on Porishuhteen tila?

– Katselin Porisuhdeneuvojan videoita sillä asenteella, että opiskelen Poria. Sieltä on voinut tarttua jotain ennakkoluuloja myös.

Milla jakoi muuttamisen jälkeen myös sosiaaliseen mediaan omasta Porisuhteen tilasta.

– Pistin, että Porisuhde on kehittymässä. Nyt tila on hyvä ja olen yllättävän hyvin viihtynyt. Arki rullaa kivasti.

Porisuhdetta on lämmitelty myös jääkiekkopelissä.

– Kävin Ässät-Lukko -ottelussa ja seisomakatsomo on todellakin place to be. Siellä kuuli kaikki jutut ja monta selostajaa ympärillä. Ilon ja pettymyksen määrä vaihteli suuresti.

TOP 3 asiat Porissa:

  • Kaupungin kompaktius
  • Porilaisuus, millaisia porilaiset ovat, porilainen murre
  • Patakirppis-kirpputori