Porin helmet kutsuvat luokseen

Ihan jokaisen on hyvä välillä vetää verkkarit jalkaan ja lähteä luontoon resetoimaan. Erilaisia maastoja ja maisemia löytyy niin Selkämeren kansallispuistosta kuin keskustan kupeesta.

Mikä sen upeampaa, kuin kulkea kaunista Yyteriä pitkin uniikkien dyynien varrella ja ihastella luonnon ihmeitä aivan rauhassa. Yyteri on paljon muutakin kuin hiekkaranta, joten suosittelemme vahvasti tutkimusmatkaa myös alueen monipuolisille retkeilyreiteille. Reittien varrelle mahtuu monenlaista maisemaa: merta, dyynejä, mäntymetsää, vanhaa kuusimetsää, suonylitystä, luontotorneja, hiekkaisia metsäreittejä. Yyterissä todella löydät luontosi.

Jos kaipaat hetkellistä hengähdystä kaupungin vilskeestä, voi keskustan halkova Kansallinen kaupunkipuisto ja sieltä löytyvät Kirjurinluoto tai Porin metsä olla juttusi. Näistä jälkimmäinen on selvästi enemmän paikallisten hikiurheiluun suunnattu. Kirjurinluodosta löytyy puolestaan jokimaisemallisia reittejä, lossiylitystä ja ilmoissa kulkevia pitkospuita. Levähdyspaikkoja upeilla maisemilla, joten retkelle kannattaa pakata eväät mukaan!

Enemmän kunnon samoilua kaipaavallekin löytyy paikkansa. Esimerkiksi Joutsijärven reitit ovat kerrassaan upeita!