“Porissa ihmisen on hyvä kato vaikka vanheta!” kommentoi Rita Niemi-Manninen positiivisesti naurahtaen.

Rita perheineen palasi Poriin muutaman vuoden tauon jälkeen tajuttuaan unelmien asuinpaikkansa sijaitsevan siellä.

“Mehä asuttii pari vuotta välissä Lempäälässä. Kunnes ostettiin Porista saari, joka me aateltiin lähinnä kesäkäyttöön. Mut minkäs teet, aika pia sitä tajuttiin et tännehän me jäädään”, Rita jatkaa. 

Lempäälään perhe päätyi hyvän sijaintinsa takia. Melko pian Rita perheineen kuitenkin huomasi kaipaavansa kotiseutua, ja muutaman vuoden kuluttua  heistä tulikin taas puoliksi Porilaisia oman kesäpaikan myötä. Lopulta perhe päätyi palamaan pysyvästi Poriin ja laittamaan Lempäälän kotinsa myyntiin.

“Sitä ku on kasvanut Porissa koko ikänsä, kaikki on nii tuttua. Tääl on myös tarpeeks kaikkea, ison kaupungin palvelut, mutta pienen kaupungin helppous. Ja oha porilaisuudes jotai sellast hienoa hullua aitoutta, josta voi olla ylpeä!” Rita nauraa. 

Perheellä on tarkoitus rakentaa saarelle kokonaan uusi päärakennus loppuelämän kodiksi. 

Oha se ihan mieletöntä, että on meri ympärillä! Pääsee näkemään vaik luonnon heräämise tosi käsinkosketeltavasti. Tuntuu, et aurinkoa ja valoakin on vaan enemmän. Ja silti meil ei oo ku 20 minsaa keskustaan suoraa tietä ja kaikki palvelut lähellä. Ei tälläistä ole missään muualla!” Rita kehuu. 

Perhe on myös aina kutsunut vieraita kylään mieluummin Poriin kuin Lempäälään. Perheen mielestä Porissa on paljon enemmän nähtävää ja koettavaa.

“Omat suosikkipaikat mulle on Yyteri, jossa on iha mieletön hiekkaranta, kylpylähotelli ja hei ne lenkkipolut kans. Porin metsässä on myös hienot hiihto- ja lenkkimaastot sekä tenniskentät. Keskustassa kannattaa käydä Kirjurinluodolla, ja jos on liikkeellä lasten kanssa käydä testaamassa Pelle Hermannin puisto samalla. Lisäksi täytyy vielä mainita Reposaari, tässä iha meidän lähellä. Se on tosi kaunis pieni kylä saaressa, ja hei vaan 30 minuuttia keskustasta”, Rita kertoo. 

Rita rakastaa porilaisten rehellisyyttä ja suorasukaisuutta – täällä asioista puhutaan suoraan, ilman turhia kiertelyitä. Porilaiset pitävät lujasti yhtä ja ovat ylpeitä juuristaan. 

”Kuullessani Porin murteen, tiärän olevani kotona”, Rita tokasee hymyssä suin. 

Ritan TOP3 asiat Porissa

  • Yyteri
  • Kirvatsi
  • Porilainen suoruus