Porista Helsinkiin ja takaisin

Lukion jälkeen Aada Salokangas päätti muuttaa pois lapsuudenkodistaan. Aada hyppäsi suoraan syvään päätyyn ja suuntasi yksin Helsinkiin opiskelemaan vuoden kestävää radio- ja tv-journalismia. Opiskelu oli mielekästä kyseisestä alasta kiinnostuneelle Aadalle. Helsingistä tarttui mukaan muutamia kavereita, mutta jotain kuitenkin puuttui.

– Kaipasin läheisiäni. Minulla on Porissa perhe ja läheisimmät ystäväni.

Aada tuli Helsingistä Poriin aina käymään, mutta takaisinlähtö Helsinkiin tuntui usein haikealta. Helsinki alkoi tuntua liian suurelta ja jollain tapaa kiireiseltä kaupungilta.

– Helsingissä tapahtuu enemmän, ihmiset ovat kiireisempiä ja meno on hektistä. Pori tuntui turvalliselta paikalta tulla pohtimaan elämää ja sen seuraavaa suuntaa.

Parin vuoden Helsingissä asumisen jälkeen Aada punnitsi asiaa ja teki päätöksen palata Poriin.

– Useat ihmettelivät päätöstäni, että miksi muutan takaisin. Oli itsellenikin hämmentävää tajuta, että haluaisin muuttaa takaisin Poriin. Se tuntui kolahdukselta omalletunnolle – se, että palaisin vähän kuin häntä koipien välissä takaisin kotiin, kun olin juuri muuttanut.

Onnenpotkuja

Aadan läheiset ottivat hänet onnellisena takaisin Poriin. Porilla oli kuitenkin muutakin annettavaa.

– Takaisin muutettuani mietin seuraavaa askeltani. Olin opiskellut radioalaa, joten päätin soittaa Radio Porille kyselläkseni jotain oman alan hommia. Taru Saine vastasi puhelimeen ja esiteltyäni itseni ja asiani kävi ilmi, että Taru oli juuri avaamassa hakua yhdelle radiohommista kiinnostuneelle.

– Se oli kyllä jotain kohtaloa. Siis se, että yhtenä päivänä soitin Radio Porille ja sitten siellä olikin juuri hommaa minulle. Ja vielä sen jälkeen, kun olin juuri saanut opinnot valmiiksi kyseiseltä alalta ja vielä muuttanut hiljattain Poriin! Tämä kokemus on ehdottomasti vahvistanut haluani tehdä radiotyötä.

– Muutto takaisin Poriin oli maailman paras päätös, en ole katunut!

Elämä Porissa on tuntunut oikealta

Elämä Porissa on sujunut töiden ja ystävien parissa Aadan mukaan oikein hyvin. Aada paljastaa löytäneensä Porista myös ”sydänkäpysen”. Käpynen on myös paljasjalkainen porilainen.

Aada kertoi yksi aamu kävelleensä joenrantaa kirkon kohdilla ja katsoneensa Poria ihan eri tavalla.

– Täällä on muutenkin niin hyvää se, että minnekään kulkemiseen ei mene super kauaa, kävellen pääsen kauppaan, töihin ja keskustaan. Ja se on kivaa, kun voi kävellessä törmätä tuttuihin! Ei Helsingissä ikinä törmännyt tuttuihin sattumalta.

– Ja onhan se myös tosi kiva, ettei koko palkka mene vuokraan. Täällä on edullista asua verrattuna Helsinkiin. Helsingin asunnoissa tuntui, että aina piti tinkiä jostain. Olen esimerkiksi raahannut likapyykkikasseja Kampista Töölöön itsepalvelupesulaan, koska asunnossa tai koko talossa ei ollut mahdollisuutta pestä pyykkejä.

Nyt Aada on löytänyt Porista myös ihanan kodin, joka tuntuu Aadan sanojen mukaan ”aidolta kodilta”.

– Ainoa oikea ratkaisu oli tulla Poriin. Täällä on ihmisen hyvä olla.

Aadan TOP3 asiat Porissa:

  • Kesällä terassit, meininki muuttuu
  • Pori jazzit, ”sin tulee Sam Smithit ja kaikki!!”
  • Läheiset ja poikaystävä, ne tekee aika paljon elämässä.
  • PLUS tietenkin Grilli-Pori, kokoliha kaikilla mausteilla on pakko mainita!