Rakkauskirje ja kaipuu kotiseudulle toivat Annen ja Villen Poriin

Nokialla sijaitsevan kodin sisustuksessa näkyi kaipuu Poriin. Nyt kaipaus on loppunut, sillä melkeinpä tasan 30 vuoden poissaolon jälkeen tavarat alkavat löytää paikkaansa loppuelämän kodissa, Porin Kuukkarissa. 

Kuusi henkisen uusioperheen lapset ovat jo maailmalla ja vanhemmat Anne Holopainen ja Ville Krannila päättivät, että nyt on sopiva aika tehdä haaveista totta. Tarina on monille tyypillinen, opiskelemaan halutaan lähteä johonkin kauemmas. 

– Lähdin heinäkuussa -92 opiskelemaan pääkaupunkiseudulle ja ajatuksena tuolloin oli, että takaisin en tule. Lukion aikaisista parhaista kavereista kuitenkin toinen perusti yrityksen ja palasi pääkaupunkiseudulta Poriin ja toinen tuli ulkomailta, niin aloin itsekin miettimään, voisiko paluu kuitenkin olla mahdollinen, Anne sanoo. 

Viisi vuotta sitten postilaatikosta tipahtanut rakkauskirje oli sinetti muuttopäätökselle. 

– Päätimme, että muutamme siinä vaiheessa, kun kaikki lapset ovat omillaan ja pystyvät itse päättämään, haluavatko muuttaa mukanamme, Anne ja Ville sanovat.  

Annen suhde Poriin ei ole ollut kovin salainen, mutta Tampereen seudulla asuvat ystävät ovat ihmetelleet, miten ihmeessä Ville on suostunut muuttamaan.

– Se oli helppoa! Ville on kuitenkin joskus asunut Porissa, joten tiesi, mihin tulee, Anne naurahtaa. 

Porissa takaisin vetivät läheisten läsnäolo sekä sujuva arki

Annen vanhemmat ovat asuneet Kuukkarissa koko sen ajan, kun Anne on ollut muualla, ja asuvat edelleen. Matkoja on tehty paljon Poriin Nokialta ja lapset ovat jo eskari-ikäisestä tottuneet kulkemaan junalla mummulaan.

– Tampereen ja Porin junayhteys on niin kätevä, kun junaan pääsee hyppäämään Nokialta ja Porissa on päätepysäkki. 

Varsinkin Anne on aina ollut ylpeästi porilainen ja tuonut sitä mielellään esille. 

– Pori on kiva mainita, koska siitä on kaikilla mielipide. Usein ihmiset suhtautuvat hyvin, sellaisella hyvän henkisellä vinoilulla. Euralaisena Ville on sanonut, että ei koskaan voisi olla porilaisen kanssa, mutta tässä sitä nyt ollaan. 

Takaisin Poriin sukulaisten lisäksi veti läheiset ystävät sekä sujuva arki. 

– Koemme, että Porissa on helppo olla ja elää. Pääsemme kulkemaan pyörällä kauppaan, töihin ja asioille, emmekä tarvitse autoa. Lähellä asuvien ystävien kanssa on helppo piipahtaa kahvilla sekä täältä löytyy mahtavat puitteet ulkoiluun ja liikkumiseen. 

Anne, Ville sekä 2-vuotias koira Elmo perheen kodin pihassa.

Porisuhde on nyt kunnossa

Porisuhde vähän naurattaa, sillä Porisuhdeneuvojan Salainen Porisuhde -video tuli oivaan aikaan. Anne ja Ville eivät olleet kertoneet muuttoaikeistaan vielä kaikille. 

– Videolla oli Anne, jolla on salainen Porisuhde. Se sopi niin hyvin minuun asuntojen katseluiden ja tyttöjen iltojen osalta. Toki suhteeni ei kovin salainen ollut. 

11 vuotta yhdessä olleiden Annen ja Villen oli tarkoitus muuttaa alun perin vasta vuoden kuluttua. Asuntoja alettiin katselemaan ja joitakin he kävivät katsomassakin.

– Lopulta päätimme laittaa ilmoituksen lehteen, jossa haimme tältä alueelta tietyillä kriteereillä asuntoa. Ei siinä kauaa mennyt, kun vanhempi rouva soitteli ja kertoi, että olisi aika muuttaa jo pienempään asuntoon. Emme olleet edes myyneet omaa asuntoa Nokialta, kun kauppa päätettiin tehdä. 

Muuttamisessa ei ole kaduttanut mikään, ainakaan vielä. 

– Tarkoituksena on, että enää muutetaan Käppärän kankaalle jalat edellä, Ville sanoo. 

Annen ja Villen TOP3 asiat Porissa: 

  • Sujuva arki: etäisyydet ovat sellaisia, että pyörällä pärjää. Kauppaan, töihin ja asioille on helppo lähteä, eikä autoa tarvita. 
  • Luonto: Porissa on upeat liikuntamahdollisuudet. Varsinkin lähellä sijaitseva Porin metsä on mieluisa paikka koiran kanssa ulkoiluun. Keskustan uimahalli ja maauimala ovat myös mahtavia! 
  • Ystävät ja historia: Porista löytyy läheisimmät ystävät sekä täällä on oma historia.